Az örökzöld sövény sokszínűsége és előnyei

Amikor az ember háza tájékán zöld növények díszelegnek, nemcsak a telek esztétikai értékére van hatással, de az ott élők mindennapjait is szebbé teszik, boldogabbá varázsolják azoknak az életét. Napjainkban a kerítéseket is helyettesítheti egy-egy örökzöld sövény, amely remek alternatívaként szolgálhat.

Számtalan olyan előnnyel rendelkezik, amely roppant praktikussá teszi azt, így remek választás lehet mindenki számára. Mivel az ilyen típusú „válaszfal” olyan növényfajtákból áll, amelyek még a téli időszakban is zöld színben pompáznak, ezért az év bármelyik periódusában éke lehet a teleknek. Az örökzöld sövény általában sűrű, erős lombozatú cserjékből, bokrokból áll, amelyek révén a térelválasztás mellett még védelmet is nyújtanak például a kóbor állatok ellen, amelyek kárt tehetnek az udvaron található személyes tárgyakban. Egy hagyományos kerítéssel szemben ez a megoldás sokkal jobb lehet, azonban ez esetben gondoskodni kell a sövényt alkotó növények karbantartásáról.

A különféle építőanyagokból készült térhatároló építményeken kifoghat az idő vasfoga, vagyis kopni kezdenek, viszont az örökzöld sövény hosszú-hosszú évekig boldogíthatja a gazdáját, amennyiben a megfelelő gondozásban részesül. Az egyik legfontosabb teendő a metszés, ez lehetővé teszi azt, hogy a sövény ápolt külsővel pompázhasson a telken, illetve sokaknak felüdülést is jelent ez a tevékenység, hiszen ennek során bárki kedvére formálhatja, alakíthatja azt. Az erre a célra legideálisabb növényfajták a buxusok, a ciprusok, a fagyalok, valamint a tuják. Érdemes zöldellő sövénnyel keretezni a telkeket, hogy szebbé, élettel telibbé válhassanak.