Kevés helye van, de mosogatógépet szeretne? Mutatjuk a méreteket.

Mosogatógépet

Ma már egyre több háztartásban a konyhába kerülnek beépítésre a mosogatógépek. Egy átlagos nagyságú lakás esetén a konyha nem túl nagy, ez leginkább a társasházakra igaz. Ilyenkor nincsen más teendő, mint mérlegelni és a lehető legjobban kihasználni a helyet. Helytakarékos mosogatógépeket ma már számtalan helyen vásárolhatunk, hiszen egyre nagyobb a kínálat. A helytakarékosság mellett azonban nagyon fontos, hogy a víz-, az energiafelhasználás is kiemelkedően takarékos legyen, valamint nem árt a környezetkímélésre is odafigyelni.

Milyen méretűek a helytakarékos mosógépek?

Nézzünk egy 9 terítékes mosogatógépet, amely egy kisebb létszámú családot tökéletesen kiszolgál. Az AEG 9 terítékes mosogató gépe 446mm × 818mm × 570mm. Ez azt jelenti, hogy 44,6 cm széles, 81,8 cm magas és 57 cm mély. Az A +++ osztályba sorolható mosogatógép számos extra tulajdonsággal is bír. Ilyen az Aqua Control (vízkárok ellen nyújt védelmet, azaz ha gond van egy figyelmeztetést küld a gép). Az inverter motor (nem található meg benne a szénkefe, ezáltal kevesebb a meghibásodás, alkatrész kopás lehetősége).

A ProClean (még a legzsúfoltabb mosogatógépek esetén is képes a vizet mindenhova eljuttatni). Az alsó vízkar és az ExtraHygiene (az utolsó öblítési fázisban megemeli a víz hőfokát így a baktériumok 99,99%-a elpusztul), valamint Time Saver opciók. A beépíthető mosogatógépek közül érdemes kiemelni, az Elektrolux 13 terítékes mosogatógépét, amely 596mm × 818mm × 550mm helyen fér el a konyhában. Ez a mosogatógép teljesen beépíthető. A további mosogatógépeknél a pontos méretek itt találhatók:  https://www.markabolt.hu/mosogatogep/.

Milyen extrákkal szerelik fel még a mosogatógépeket?

A spot control egyre elterjedtebb, amely egy fényjelzés. Mivel manapság már egyre halkabbak a mosogatógépek és szinte nem is lehet tudni, hogy a program fut, ezért a padlóra egy vörös fényt bocsájt ki működés közben, ez figyelmezteti a ház asszonyát, hogy a mosogatás még tart. Másik ilyen extra az auto off funkció, amely energiatakarékosság szempontjából nagyon fontos. Amikor nem tartózkodunk a mosogatógép közelében, de a program leáll, akkor a rendszer automatikusan kikapcsolja a gépet, tehát a további energiafogyasztás nem valósul meg.