Mitől függ egy egészségbiztosítás havi díja?

egészségbiztosítás

Az életminőség szempontjából kiemelt jelentőséggel bír az, hogy mennyire vagyunk egészségesek. Elég csak egy influenza vagy megfázás is ahhoz, hogy orvoshoz kelljen fordulni, hogy a komolyabb megbetegedésekről már ne is szóljunk. Ilyenkor óhatatlanul is szembetaláljuk magunkat a magyar egészségügy siralmas helyzetével. Ugyan felújítások itt-ott előfordulnak, de a szakemberek túlterheltségén mindez kicsit sem segít. Nem ritka, hogy nem azt a színvonalú ellátást kapjuk, amire szükségünk lenne, és ez akár az egészségi állapotra, a felépülésre is rányomhatja a bélyegét.

A magán egészségügyi ellátás klasszisokkal más képet mutat, viszont tény, hogy a magánklinikák árai gyakran elrugaszkodnak a valóságtól. Más a helyzet azonban akkor, ha egészségbiztosítás keretein belül fizetünk havi szinten azért, hogy szükség esetén a megfelelő színvonalú ellátásban részesülhessünk. De mégis mennyi az annyi? Mitől függ, hogy mennyi az egészségbiztosítás havi díja? Ide kattintva megnézheti, hogy milyen tényezők befolyásolják egy egészségbiztosítás havi díját.

Alapvetően elmondható, hogy az életkor és a meglévő betegségek eredendően vannak hatással arra, mennyit kell havonta fizetni. Az általános egészségi állapoton túl a foglalkozás sem elhanyagolható, hiszen például egyes szakmák esetében nagyobb a megbetegedés kockázata. Természetesen nem mehetünk el az életmód kérdése mellett sem, mely kapcsán a dohányzásnak éppen úgy fontos szerep jut, mint például a súlyfeleslegnek. Ez utóbbiak az életkorhoz hasonlóan komoly kockázatot jelentenek.

A cégek, vagy a családok akár kedvezményben is részesülhetnek, ezért korántsem mindegy, hogy melyik biztosítóra esik a választás. A fiatal, egészséges biztosítottak rendszerint olcsóbban megússzák a dolgot, mint a középkorú, már egészségügyi kockázatokkal élő személyek. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne megtalálni a személyre szabott megfelelő ajánlatokat. Ebben igyekeznek a független szakértők segíteni, akik részrehajlás nélkül, kizárólag az érintett személy igényeit és lehetőségeit tartják szem előtt.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészség megőrzésének vagy szükség esetén helyreállításának érdekében a megfelelő színvonalú ellátás kiemelt jelentőséggel bír. Felejtse el a hálapénz jelentette kínos helyzeteket és a várólisták miatti feszültséget! Magán egészségbiztosítás keretein belül havi díj fizetése mellett veheti igénybe a magán klinikák szolgáltatásait, a választott csomagnak megfelelően.