A WC kagyló többféle lehet

wc kagylo

Az emberi szükségletek kielégítésére többféle megoldás áll rendelkezésre. A biológiai szükségleteinket rendszerint a WC-ben végezzük, amely általában a fürdőszoba részeként vagy önálló helységként található meg minden háztartásban. A WC kagyló higiéniai szempontból mindig tiszta kell legyen, ezért rendszeresen takarítani kell.

A dolgunk végeztével, minden esetben le kell öblíteni a WC tartályban lévő vízzel. Egy ingatlan építésénél, felújításánál természetes dolog a mellékhelyiség kialakítása és annak fenntartása. Arról azonban megoszlik a vélemény, hogy melyik a jobb megoldás, egy légtérbe építeni a fürdőszobával, vagy külön helyiségként. Minden esetre, a kellemetlen szagok miatt érdemesebb különálló helyen WC-t üzemeltetni. A megfelelő WC kagyló kiválasztása is fontos tényező, a jövőbeni használatot és karbantartást illetően. A vízvezetékek kiépítése és a szennyvíz elvezetés megtervezésekor eldől, hogy milyen lesz a leendő WC kagyló. Minden esetben két nyílás van rajtuk.

Az öblítő víz bemeneti és a szennyvíz kifolyó nyílása. Ez jellemzően vagy lefelé vagy vízszintesen, hátul a falba csatlakozik. Ezen kívül, a WC kagyló lehet monoblokkos, fali vagy álló kivitel, amely a szerelési módját határozza meg. Az álló értelemszerűen a földön áll és oda van rögzítve, a fali pedig a tartozékként hozzájáró vaskonzolhoz csatlakozik. Ez kerül beépítésre és ezen van az öblítőtartály is. A falon csak a WC kagyló látszik, mert a tartórendszer a fal mögött kap helyet. Érdemes egy kis szerelőnyílást is hagyni, hogy később hozzáférhető legyenek a szerelvények. Léteznek még a perem nélküli WC-k, amelyek könnyebben takaríthatóak.