Szinte 3 tonna friss hal kerül felhasználásra! - Idén is különleges áron elérhető lesz a tiszacsegei halászlé.


Idén ismét a halételek varázsa vonzza a gasztronómák figyelmét a Tisza partjára! Szombaton féláron élvezhetjük a híres halászlevet, ami igazi ínycsiklandó csemege. A Tiszacsegei Halászlé Fesztivál immár 17. alkalommal nyitja meg kapuit, és rengeteg izgalmas programmal várja a látogatókat. Ne hagyd ki a részleteket!

Idén újra felcsendülnek a halételek ízei Tiszacsegén, hiszen szombaton immár 17. alkalommal rendezik meg a Tiszacsegei Halászlé Fesztivált a gyönyörű Tisza partján. A rendezvény helyszíne több mint 20 ezer négyzetméteren terül el, ahol a látogatók kedvezményes áron élvezhetik a halászlé különlegességeit: a hagyományos paprikás mellett a népszerű korhely halászlé is a kínálat része. Emellett a frissen sült, ropogós halak ínycsiklandó ízeivel is várják az ínyenceket. A fesztivál programját Nagy Sándor, a Halászcsárda tulajdonosa ismertette szerdán délelőtt Tiszacsegén, ahol már az izgalom és a várakozás hangulata érezhető volt.

Fellépők a 2025-ös Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon 2025-ben a Tiszacsegei Halászlé Fesztivál ismételten felejthetetlen élményekkel várja a látogatókat. A rendezvény színpadán olyan tehetséges előadók lépnek fel, akik garantáltan felpezsdítik a hangulatot. A zene és a gasztronómia találkozása során a hagyományos halászlé íze mellett a legjobb hazai zenészek és együttesek szórakoztatják a közönséget. A program során fellépnek népszerű folk és világzenei együttesek, valamint helyi tehetségek, akik különleges előadásaikkal emelik az esemény színvonalát. Emellett a rendezvény keretein belül különböző kulturális programok, workshopok és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. Ne hagyd ki ezt a különleges alkalmat, hogy élvezd a zene és a finom halászlé varázslatos világát a Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon!

Nagy Sándor megfogalmazása szerint, bár idén a 17. Tiszacsegei Halászlé Fesztivál kerül megrendezésre, az első esemény már akkoriban is óriási népszerűségnek örvendett. Azóta ez a siker töretlenül fennáll, és évről évre egyre több látogató érkezik a fesztiválra. A csárdatulajdonos hangsúlyozta, hogy a siker titka a csapatmunka erejében rejlik.

- tette hozzá. Ezután rátért a szombaton színpadra lépő művészekre is.

Lévai Zoltán kompüzemeltető ismertette, hogy idén is úgy járnak el, ahogyan a korábbi években.

- jegyezte meg.

Sallai Szabolcs alpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat továbbra is elkötelezetten áll a szervezők mögött, hiszen a fesztivál jelentős mértékben hozzájárul Tiszacsege pozitív megítéléséhez.

A halászlé készítése egy igazi gasztronómiai élmény, amely a magyar konyha egyik büszkesége. Először is, válasszunk ki friss halat, általában pontyot és harcsát, de akár más halfajták is szóba jöhetnek. Az alapléhez szükség van zöldségekre is: hagymára, paprikára és paradicsomra. A folyamat azzal kezdődik, hogy a halat alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban olívaolajon vagy zsíron üvegesre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott halat, és egy kicsit pirítjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután következik a fűszerezés: só, bors, és egy csipetnyi piros paprika kerül a lábasba, majd felöntjük vízzel, hogy gazdag alaplevet kapjunk. A leveshez adjuk a feldarabolt zöldségeket is, és hagyjuk, hogy minden szépen összefőjön. A halászlé titka a lassú főzésben rejlik, hiszen így az ízek teljesen kibontakoznak. Amikor a hal megfőtt, érdemes a levet átszűrni, hogy a leves tiszta és ízletes legyen. Tálaláskor friss, puha kenyérrel és esetleg egy kis csípős paprikával kínálhatjuk, hogy még jobban fokozzuk az élményt. A halászlé nem csupán étel, hanem egy közösségi élmény is, hiszen sokszor családi vagy baráti összejöveteleken készítik, ahol mindenki hozzátehet a recepthez valami különlegeset. Készítsd el te is, és élvezd a hagyományos ízeket!

Szalai János üzletvezető megosztotta, tavaly mintegy 6-7 ezer adag halászlevet adtak el, míg 2023-ban hozzávetőleg 4500 adagot. A számokból látni lehet, az érdeklődés mennyit nőtt, ezért nem csoda, hogy 2025-ben egyszerre 15 üstben fő majd a halászlé.

- emelte ki az üzletvezető.

Bár a tiszacsegei halászlé receptje szigorúan őrzött titok, tavaly decemberben a Haon csapata különleges lehetőséget kapott, hogy bepillantson a kulisszák mögé. Ennek köszönhetően számos izgalmas részletet és információt gyűjthetett össze az ízletes leves készítéséről.

Related posts