Készítsd el a saját, egyedi házi barackfagylaltodat gép nélkül – mindössze három alapanyaggal! A friss barackok édes íze és krémes állaga garantáltan elvarázsol. **Hozzávalók:** 1. Érett barackok 2. Tejszín 3. Cukor (vagy méz, ha természetes édesítőt sz


A házi barackfagyi készítése gép nélkül is gyerekjáték, ráadásul nem igényel különösebb konyhai tudást sem.

A kimagozott barackokat és a sűrített tejet egy erőteljes turmixgépbe helyezzük, majd sima, krémes állagúra dolgozzuk össze. Nyugodtan hagyjunk benne néhány kisebb barackdarabot, hiszen az ízek gazdagságát csak fokozza. A tejszínt egy kézi habverővel vagy turmixgéppel, körülbelül háromnegyedéig habosítjuk, majd lassan, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a barackos keverékbe.

Egy tálba öntjük az alapot és berakjuk a fagyasztóba. Ha lágyabb fagyit szeretnénk, elég 4 óra hosszára, de inkább hagyjuk bent egész éjszakára a mélyhűtőben.

Kísérletezhetünk méz hozzáadásával, vagy akár kókuszkrémmel is gazdagíthatjuk, hogy a fagylaltunk még krémesebb és ízletesebb legyen.

Related posts