Különleges hétvégi brunch élmény vár ránk a SALT Bakery-ban, ahol a hagyományos kakaós csiga lapított változata és a pikáns kimcsis melegszendvics egyedülálló ízkombinációval kápráztatja el a vendégeket. Az újítókedvű pékség friss, kreatív fogásaival gara


A SALT Bakery most egy különleges csavart vitt a reggeli klasszikusok világába, ami révén igazán izgalmas ínycsiklandó ételek születtek. A szaftos leveles kalács, a lapított kakaós csiga és a skandináv stílusú, kifinomult lágytojásos fogás mind elbűvöltek minket, de a kedvencünk kétségtelenül az utóbbi volt.

Egyik kedvenc fine dining éttermünk, a SALT Budapest, igazán ízléses és kifinomult hely, mely a skandináv minimalizmus szellemében készült. Tóth Szilárd és csapata mindig biztosítják a magas színvonalat, sőt, gyakran még a megszokott minőséget is túlszárnyalják. Éppen ezért nagy örömmel fogadtuk, amikor a II. kerületi Tárogató úton, egy régi közért épületében megnyitották pékségüket, a SALT Bakeryt, amely újabb ínycsiklandó élményekkel gazdagítja a gasztronómiai palettát.

A pékség nemrég megújult, új bútorokkal és egy hangulatos, fedett terasszal gazdagodott. A zene továbbra is a lemezlejátszóról szól, ami még inkább fokozza a kellemes atmoszférát. A megszokott finomságok - mint a tepertős pogácsa, kakaós csiga és túrós batyu - mellett most már különlegességeket is kínálnak, mint a véres csiga, az illatos mügés péksütemény és a bazsalikomos-juzus cookie. De ha a kenyerek híve vagy, mindenképpen érdemes betérni ide. Tóth Szilárd és Lefkovits Lea most új szintre emelték a dolgot, és elindították a brunchot, melyet hétvégenként 8 és 16 óra között élvezhetünk.

Ahogy megszokhattuk, az elsőre egyszerűnek tűnő fogásokban mindig van valami csavar, a brunchétlapon találunk roppanós virslit csipkebogyóketchuppal (2800 forint), hatperces tojást labneh-val (2500 forint), granolát görög joghurttal, gyümölcskompóttal (1900 forint), lapított kakaós csigát mascarponekrémmel és elképesztően finom karamellel (1900 forint), kimcsis sajtos melegszendvicset (2800 forint), valamint leveles kalácsot Maldon sóval és lekvárral (2300 forint).

Kezdjük a sós finomságokkal, és ajánljuk figyelmedbe a lágytojást, amely egy ínycsiklandó labneh-ágyon pihen. A tetejét friss fűszernövények, mint menta és koriander, valamint egy leheletnyi csilis olaj teszi igazán különlegessé. Az ételhez puha, házi készítésű kifli társul, mely tökéletes kiegészítője ennek a fogásnak. Ez a kompozíció remekül példázza, hogy a legegyszerűbb ételek is lehetnek emlékezetesek és stílusosak.

A kimcsis melegszendvics vajas "bundát" kapott. Komoly adag, ezért elsősorban azoknak ajánljuk, akik nagyon éhesen érkeznek.

A roppanós virsli minőségi virsli és a mellé érkező csipkebogyóketchup is különleges, úgyhogy kár lenne kihagyni.

Az édes fogások közül a kilapított kakaós csiga volt az egyik kedvencünk, amiben a melegítés hatására folyós állagúvá olvad a kakaó. Ezt jól kiegészítette a mascarponekrém, ami karamellborítást kapott. Egyet mondhatunk: nem érdemes megvárni, amíg kihűl.

A leveles kalács varázsa abban rejlik, hogy akár a kezünkkel is könnyedén tépkedhetjük, miközben a Maldon sóval ízesített vaj és a ribizlilekvár (amit szezonálisan váltogatnak) igazi ízbombaként maradnak meg az emlékeinkben.

Related posts