A Mojo Picante egy ínycsiklandó paprikamártás, amely a Kanári-szigetek gasztronómiai kincse. Ez a szósz a szigetek tradicionális ízeinek tökéletes megjelenítője, és elengedhetetlen kísérője a helyi ételeknek. A Mojo Picante alapját a fűszeres piros papr


A mojo picante alapja sült kápia paprika, fokhagyma, füstölt pirospaprika, kömény, olívaolaj, ecet és egy kevés chili - egyszerre krémes és pikáns. Kiváló sült krumplihoz, grillezett zöldségekhez, vagy akár pirítósra kenve is - és minél tovább áll, annál jobb!

A kápia paprikát először is 40 percre a sütőbe helyezzük. Miután elkészült, egy tálba tesszük, letakarjuk folpackkal, és pihenni hagyjuk legalább 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Eltávolítjuk a paprika héját, majd a paprika ízletes húsát összekeverjük a többi hozzávalóval egy turmixgép segítségével. Az így kapott keveréket ízletes grillezett csirkére kenve kínáljuk.

A titok a textúrában rejlik: nem szükséges teljesen simára pürésíteni, hagyjunk benne egy kis rusztikusságot, hogy a végeredmény karakteresebb legyen. Ha pedig szereted a csípősebb ízeket, egy friss chili hozzáadása remek ötlet! A hűtőben több napig is eláll, és másnapra az ízek még inkább összeérnek, így garantáltan ínycsiklandó élményt nyújt.

Related posts