Gianni Annoni óriási elismerésben részesült: idén őt tüntették ki "A Vendéglátás Mestere" díjjal.
A 2024-es év különleges jelentőséggel bír, hiszen ekkor ünnepli 50. születésnapját a Magyar Konyha gasztronómiai magazin. E jeles alkalomból a szerkesztőség idén második alkalommal adta át A Vendéglátás Mestere díjat, amelynek színhelyéül a KIOSK szolgált. Az idei kitüntetett Gianni Annoni lett, akit azzal ismertek el, hogy az elmúlt közel három évtizedben páratlanul hozzájárult az olasz konyha népszerűsítéséhez Magyarországon.
A Vendéglátás Mestere díjat a Magyar Konyha szerkesztősége olyan kiemelkedő szakembereknek adományozza, akik aktívan részt vesznek a lap munkájában, és hozzájárulnak az olvasók gasztronómiai ismereteinek bővítéséhez. Az idei évben Gianni Annoni, a gasztronómia világának elismert alakja, exkluzív interjút nyújtott a Life.hu-nak, amelyben megosztotta gondolatait és tapasztalatait a kulináris művészetről.
Gianni Annoni sosem hitte volna, hogy az élet még egy ilyen különleges elismeréssel fogja meglepni.
Rovata folyamatosan csiszolja a már megszerzett tudást a Magyar Konyha oldalain, havonta új ízekkel és inspirációkkal gazdagítva az olvasókat. A szakember az olasz gasztronómia rejtelmeiben kalauzolja el a közönséget, felfedezve a különböző tartományok ízvilágát és hagyományait.
Mint azt az ismert, a magyar és olasz konyhaművészetben egyaránt otthonosan mozgó gasztronómiai szakértő és étteremtulajdonos elmondta, 24 éve dolgozik a magyar vendéglátásban, de ez az első kitüntetés, amivel elismerik a munkáját.
"Nagy boldogság költözött a szívembe. Nem gondoltam, hogy egy ilyen elismeréssel meglephet még az élet. A Magyar Konyha 50 éve főszereplője a gasztronómiának, most ráadásul gasztrokalauzt is megjelentetett. A díj természetesen a csapatomnak is szól, amelynek tagjaival nap mint nap együtt dolgozom" - nyilatkozta lapunknak meghatódva, majd elárulta azt is, mi kell ahhoz, hogy valakiből igazán jó és önazonos vendéglátó váljon:
Szerinte a vendéglátás művészete nem csupán a könyvek lapjain rejlik, és a profit nem lehet az elsődleges mozgatórugója ennek a hivatásnak. Mesélte, hogy amikor ösztöndíjjal Magyarországra érkezett, az első lépése az volt, hogy elővegye az olasz alapanyagokat, amelyeket magával hozott. Kezdetben csak saját magának készítette el az ételeket, majd barátait is meghívta egy-egy ínycsiklandó fogásra. Hamarosan már diszkókban és kisebb kávézókban is népszerűsítette a paradicsomos pizzát és a különféle tésztaételeket, amelyekkel elvarázsolta a közönséget.
"A legfontosabb számomra a hit: erősen hiszek abban, hogy egy felsőbb erő gondomat viseli, segít túllendülni a szakmai nehézségeken, képességet ad ahhoz, hogy szép pillanatokat okozzak az embereknek a vendéglátáson, azaz a szenvedélyemen és az ételeken keresztül" - zárta gondolatait Gianni.





