A lahán dolmades, a híres görög töltött káposzta, egy igazi ínycsiklandó különlegesség, amely a mediterrán konyha egyik gyöngyszeme. Az étel lényege, hogy a friss káposztalevelekbe fűszeres, darált hús, rizs és aromás fűszerek keverékét töltjük. A töltelé
Egy tálban összekeverjük a tojást a két citrom levével és a keményítővel. Hozzámerünk a főzőléből, hogy hőkiegyenlítsünk, majd visszaöntjük a káposztára. Az edényt addig mozgatjuk, amíg a citromos lével össze nem keveredik a káposzta, de ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a kis töltött batyukat. Forrásig melegítjük, eközben is mozgatjuk az edényt, majd lekapcsoljuk a lángot.
A lahanodolmades nemcsak a görög konyha egyik gyöngyszeme, hanem egy igazi komfortétel is, amitől a legzordabb nap is napsütésesnek tűnik. A friss kapor és citrom együtt szinte odarepít a Földközi-tenger partjára, legalábbis ízben biztosan. Tálalhatod a citrom mellett, friss kenyérrel vagy egy pohár hideg joghurttal - akár hétköznap vacsorára, akár hétvégi vendégvárónak is szuper választás.





